Sådan er arbejdsløsheden efter Corona

By | 07/17/2021

Har du også gået og undret dig over, hvordan arbejdsløsheden mon er blevet efter Corona pandemien? Rigtig mange mennesker har desværre mistet deres job som en del af Corona-krisen, og mange der lige er blevet uddannede, har slet ikke kunne finde et job. Læs med i artiklen her og få et godt overblik over, hvordan arbejdsløsheden egentlig ser ud her efter Corona.

Antallet af ledige er steget

For det første er antallet af ledige steget markant her under Corona-krisen. Faktisk er antallet af de tilmeldte ledige steget markant i de første par uger af Corona-krisen. Her var det altså en tendens, at arbejdsgivere havde svært ved at se, hvor lang tid denne krise ville vare, og derfor var det bedre at komme igennem krisen med færrest mulige medarbejdere, så man skulle give færrest mulige løn, der jo ikke kunne komme på arbejde under lock-down. Arbejdsløsheden var altså klart den højeste i starten af Corona-krisen, hvorefter arbejdsløsheden langsomt er blevet lavere og lavere igen.

De unge og ufaglærte

For det andet er det flest unge og ufaglærte personer, som stod eller står som arbejdsløse her under Corona-krisen. Det er altså de unge, som er den hårdest ramte aldersgruppe, når det gælder arbejdsløshed under Corona-krisen. Faktisk er ledigheden for de unge under 30 år steget med hele 40 procent, siden før Corona kom til Danmark. Og desværre er ledigheden steget for de unge under 30 år, hvor ledigheden for personer over 30 år er faldet. Så det er altså blevet en del sværere for unge og ufaglærte at få et job, så mange af disse er desværre arbejdsløse. Altså er der en høj arbejdsløshed for de unge og ufaglærte.

Ledighed på tværs af brancher

For det tredje har der været en stor ledighed og derfor arbejdsløshed på tværs af de forskellige brancher i landet. Der er altså ikke en specifik branche, som er blevet hårdere ramt end andre. Dog blev der cirka midt i krisen stor arbejdsløshed indenfor brancher som Transport, Hoteller og Restauranter, som alle måtte fyre medarbejdere, fordi de ikke måtte være åbne. Og når man ikke kan være åben, kan man ikke tjene penge, og så kan medarbejderne ikke få løn – også selvom der var hjælpepakker til mange af de forskellige virksomheder indenfor disse brancher. Virksomhederne havde simpelthen ikke råd til at fungere, så de gik konkurs, hvilket gjorde at der kom en høj arbejdsløshed her. Ofte er det også unge mennesker, som arbejder i disse brancher, hvilket hænger sammen med, at det netop der de unge og ufaglærte, som nu er blevet arbejdsløse efter Corona-krisen.

https://socialtindeks.dk/

Konklusionen

Konklusionen lyder altså, at der er en høj arbejdsløshed her efter Corona. Dog er det flest unge og ufaglærte, som er blevet ramt af de trange vilkår. Samtidig er mange hoteller, restauranter og virksomheder indenfor transport blevet hårdt ramt af arbejdsløshed, fordi de ikke måtte være åbne eller i drift under lock-down. Dette har selvfølgelig betydet større arbejdsløshed i disse brancher, hvor det også er mange unge, som tidligere havde job herunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.