Euro 2020 har fået danskerne ud af stuerne

By | 07/05/2021

Det er sommer, det er Euro 2020, og det er Danmark. Selvom semifinalen blev sidste stop for det danske landshold, så har den danske succes, og sammenholdet oven på den store forskrækkelse, vi alle sammen fik under danskernes første kamp, været med til at få gang i samfundet.

Efter lang tid, hvor danskerne har været hjemsendte fra skole og arbejde, så har Euro 2020 og det danske holds præstationer, været lige det vi har haft brug for.

Dansk sammenhold over hele landet – og udlandet

Til alle de danske kampe har der været enorm opbakning. Danskerne er kommet ud af stuerne, for i stedet at tage ud på pladser, parker og barer eller hvor det nu ellers har været muligt at se fodbold. Det har betydet folkefest og sammenhold over hele det ganske, danske land.

En folkefest, som har været lige det Danmark har haft brug for, for at føles os ovenpå efter et meget langt år med karantæne og restriktioner.

Euro 2020 har været en åbenbaring og noget hele Danmark har kunnet samles om, uanset hvor i landet man har befundet sig. Fra Ofelia Plads i København til Savværket i Aarhus har der været liv og glade dage hver gang Danmark har spillet under Euro 2020.

Dertil har det også været en fornøjelse for alle at der er kommet masser af liv i byerne, med en lang række mennesker klædt i rødt og hvidt for at vise deres støtte til de danske helte.

Men ikke nok med at vi har vist de danske farver herhjemme, så har danskerne også været flot repræsenteret udenfor Danmark. Flere danskere valgte at valfarte til de andre lande, hvor Danmark havde kampe undervejs i Euro 2020.

Vi kan nok alle blive enige om, at det har været et flot syn at se billeder fra udlandet, hvor de danske tilhængere har været med til at skabe liv og glade dage i kølvandet på den depression, som ellers har ligget over Europa.

https://socialtindeks.dk/

Nu skal glæden holdes kørende

Men selvom Danmark er ude af Euro 2020 og turneringen lakker mod enden, så behøver det ikke at stoppe danskerne for at ”blive ude”.

Samfundet er åbnet op igen, og det betyder at livet og de glade dage kan fortsætte. Derfor er det vigtigt, at vi alle sammen er med til at videreføre glæden, så vi kan blive ved med at fortsætte i den rigtige retning som samfund.

Euro 2020 er snart ovre, men allerede om en måneds tid er der OL på programmet, hvor mange danske atleter godt kunne bruge opbakning. Og næste år står den på en VM-slutrunde i fodbold, hvor vi, som danskere, har grund til forhåbning og optimisme.

Så lad Euro 2020-stemningen og folkefesten vare ved, så sammenholdet og glæden kan fortsætte. Både for vores egen og for vores atleters skyld. Det skylder vi os selv oven på alt det vi har som samfund har stået over for i den seneste tid. Kom glad ud af stuerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.